Søg

Shop Ny Kollektion Her
Shop Sæsoner

Se Bukkejagt-pakken her
Shop Sæsoner

VI GØR EVENTYRET MULIGT

VikinX - Nordens hjerte

Lad intet stå i vejen for eventyret. Sådan lyder fortællingen. De rejste og udforskede uanset omstændighederne...

Vi stammer fra et folk, der var ivrig efter at udforske og konstant spekulerede over, hvad der lå uden for horisonten - at udforske for os er en sindstilstand, en tilstand af rastløs nysgerrighed og nysgerrighed er et af menneskehedens mest indtagende træk. Det har hjulpet os med at innovere, med at overleve, at opnå det umulige og med at styrke vores fællesskab.

Men den moderne fortolkning af dette handler ikke længere om at erobre nyt land.

Det handler om at overvinde udfordringer, blive mentalt og fysisk stærk, at komme lidt væk fra den travle hverdag fyldt med stress og jag. 

Jagt, Trekking, Fiskeri? At være i naturen betyder for os, at du er væk fra byen og larmen, ud hvor din Iphone ikke får forbindelse, og dybt ind i den helende friske luft fra en tæt fyrreskov. Det giver en meningsfuld forbindelse til det vilde omkring os, og det vækker det vilde, der stadig er inden i os.

Denne forbindelse holder os jordnær, og giver os et meget tiltrængt perspektiv, som former vores liv langt ud over hvad vi kan forestille os. 

Det er her vores budskab gror fra. Vi muliggøre eventyret i naturen, ved at tilbyde kvalitets beklædning til lave priser, som folket har råd til. 

VikinX er en moderne fortolkning og fejring af nordens revolutionerende vikinger, gennem kvalitets beklædning til en brøkdel af prisen, som gør eventyret muligt og lader dig udforske naturen og vildmarken, som vores forfædre gjorde det.

"at gøre en forskel"

VikinX er opgøret med et marked, der er præget af traditioner.

Disse traditioner manifesterer sig ikke blot gennem den enkelte forbrugers sædvanlige jagt eller vandretur, men kommer især til udtryk gennem valg af jagt og outdoorbeklædning.

Et marked, hvor der kun er enkelte etableret brands til at udbyde beklædning, som derfor har kunne formå at tage skyhøje priser for deres produkter.

Ikke alene har dette resulteret i, at jagt og outdoor beklædning er blevet markant dyrere.

Men vigtigst af alt, sætter det en barriere for den gennemsnitlige jagt og outdoor entusiast, som ikke vælger at sætte budgettet over styr for at finansieret en ny, og måske nødvendig, jakke eller buks.

Dette vil VikinX ændre.

"Oplev naturen med gode kammerater - DET er livet. "

- Max Lidegaard; Adm. Direktør, Produktudvikler, Kaffebrygger & grundlægger af VikinX.

Fra herning til sydafrika

"Jeg er udlært i en sportsforretning i Herning, og efter nogle år ved kamptropperne som sergent, og yderligere et par år som indkøber, begyndte mit lille eventyr som leverandør af sports- og fritidsbeklædning via egne fabrikker i Polen, Ukraine, Uganda og Sydafrika.

Her har jeg gennem 20 år leveret til bl.a. Puma, Hummel, H2O, Kappa, Umbro, Diadora og dermed spillebeklædningen til bl.a. de forskellige danske fodboldlandsholds, håndboldlandshold, Ishockeylandshold, klubber som FCM, FCK, Brøndby samt til landshold/ klubber i mere end 30 lande."

Fokus på lidenskab

"For knap 3 år siden besluttede jeg at de sidste ca. 10 år af mit aktive arbejdsliv – ikke længere skulle bruges på sportsbeklædning - men i stedet skulle der fokuseres på min anden store lidenskab; natur og jagt.

Med min Internationale erfaring med udvikling, produktion og salg af beklædning, tænkte jeg, at det måtte jeg kunne gøre mindst lige så godt som de etablerede brands i branchen."

value for money

"Mottoet skulle være ”value for money” og hvordan man kunne ”ramme” en kollektion, som 80% af Danmarks jægere og naturfolk kunne få glæde og gavn af – uden at det kostede en formue

I dag er vi en sammensætning af jægere og outdoor entusiaster.
Med 37 års produktions- og brancheerfaring samt et klart fokus på kvalitet til prisen, har vi etableret et tæt og effektivt samarbejde med vores producent af jagt og outdoor beklædning.

Gennem konstant sparring og produktudvikling med vores leverandør, hvor hver kollektion gennemgår multiple faser før vi er tilfreds, har vi formået at lave helt unikke, simple og slidstærke danske designs, som er gennemtestet i det nordiske klima til at kunne holde i årevis."

"Jeg plejer at sammenligne VikinX med en VW Passat.
Der findes bedre og MEGET dyrere biler, men de fleste ”almindelige” mennesker vil være meget glade for en Passat – og hvis de så oven i købet kun skal betale prisen som for en KIA (uden at forklejne KIA)
– så bliver de ekstra glade for Passaten"

Takket være tæt samarbejde

"Vi er stadig (bortset fra Covid-19 perioden) fysisk på fabrikkerne hver 3. måned for at følge op på tingene og sørge for at vi også hele tiden prøver at gøre os lidt ”grønnere” så det ikke kun er farven der er ”grøn” men også selve produktet og hvad der ligger bag.

Takket være grundige BSCI-inspektioner, gennemført af de industriledende Bureau Viritas, kan vi garantere, at menneskene bag vores produkter frit vælger deres arbejde, har sikre arbejdsforhold, rimelige arbejdstider og får en rimelig løn.
Klik her for at læse mere om Bureau Viritas

EN FEJRING AF NORDENS REVOLUTIONERENDE VIKINGER

"Vikingerne og vikingetiden har altid virket spændende for mig med deres lyst til at udforske og udfordre verdenen - ikke krigerisk set - men mere handelsmæssigt.

Så vores brand måtte simpelthen hedde VikinX (udtales som ”vikingerne” på Engelsk) og ”X”et skulle dannes af to sværd og samtidig være en X factor."

VIKINGETOGTET MED KURS MOD SUCCES

"Med de rette partnere i ryggen må vi i dag sige, at vi er ved at lykkedes. Vikingetogtet ser ud til at blive en succes, og vi har på trods af Covid-19 begrænsningerne allerede ”erobret” 9 lande uden for Danmarks grænser – og klar til yderligere togter når restriktionerne tillader det."

"Meget få ”almindelige” naturfolk har brug for en jakke der holder vand ude i dagevis, hvis man højest er ude i eventuel regnvejr 1-5 timer hver weekend. Kun de færreste der bor på Frederiksberg har brug for en bil med permanent firehjulstræk og 8 cylindere."

bekymringsfrit univers

Det handler ikke kun om, at den gennemsnitlige jagt & outdoor-entusiast nu har luft i budgettet til at købe kvalitetsbeklædning. Det handler om, at flere folk nu kan komme ud og opleve det frirum og bekymringsfrie univers, som naturen stiller til rådighed.

Fra Idé til Færdigt Produkt

Inspiration
Tingene er ikke som de plejede at være. Travlhed, job, sociale medier, er blandt andet årsager til, at vi ikke længere har de samme muligheder for at realisere os selv. VikinX er inspireret af en tid, hvor vi ikke var styret af elektronik, sociale medier eller lignende - nemlig vikingetiden. En tid hvor man kunne udforske og nyde godt af naturens helende påvirkning på krop og sind. Med denne tanke i baghovedet, har vi skabt tidsløse designs, som ikke blot er til en brøkdel af prisen, men som er helt unikt skabt til det nordiske tunge og våde klima.

Produktion
VikinX er en sammensætning af jægere og outdoor entusiaster, Med 37 års produktions- og brancheerfaring samt et klart fokus på kvalitet til prisen, har vi etableret et tæt og effektivt samarbejde med vores producent af jagt og outdoor beklædning. Gennem konstant sparring og produktudvikling med vores leverandør, hvor hver kollektion gennemgår multiple faser før vi er tilfreds, har vi formået at lave helt unikke og slidstærke designs, som er gennemtestet i det nordiske klima til at kunne holde i årevis.

Ud i naturen
Gennem udførlig og moderne optimering og effektivisering af hele vores værdikæde, lige fra idégenerering til ordrelevering, har vi formået at skabe designs til priser der giver mening. Det betyder, at det ikke længere kun er ivrige jægere og passionerede outdoor entusiaster, som kan udforske den fantastiske natur. Men at det mere "almindelige" folkefærd, nu får råd til at komme ud og skabe sine egne minder og fantastiske eventyr i naturen.